Hoppa till innehåll

Äldre versioner

Här har vi samlat information om våra äldre versioner av dsreda.

Systemkrav

De äldre versionerna av dsreda är utvecklade för äldre versioner av Windows, Den sista Windows versionen som klarar av att köra de äldre dsreda programmen är Windows XP. Har man Windows 7 så fungerar det om det är en 32-bitars version, för 64-bitars Windows 7 har Microsoft tagit fram en lösning som ingår i Windows 7 Professional som heter XP-mode. Denna finns att ladda hem från Microsofts webbplats.
För Windows 8, 10 och 11 finns inget officiellt stöd från Microsoft men det finns program och lösningar från andra leverantörer, detta är dock inget vi rekommenderar utan det bästa är att uppdatera dsreda.

För att det ska fungera med skrivare bör skrivaren gärna använda en ”universell drivrutin” och vara nätverksansluten. Vi har märkt att flera skrivare framför allt multifunktionsskrivare för hemmamarknaden har drivrutiner och utskriftshanterare som ibland krånglar med enklare program som dsreda.
Kör man XP-mode måste även skrivaren installeras där och ha en matchande drivrutin för att integrationskomponenten i Microsoft Virtual PC ska upptäcka skrivaren.

Ladda hem

[callout title=”FixDll” button=”Hämta” link=”http://www.dsreda.se/filer/fixdll.exe”  buttoncolor=”alternative-1″ target=”_self”]Reparationsprogram för gamla dsreda[/callout]

[callout title=”DBFix” button=”Hämta” link=”http://www.dsreda.se/filer/dbfix.exe” buttoncolor=”alternative-1″ target=”_self”]Reparationsprogram för databaser till gamla dsreda[/callout]

Support

Hur säkerhetskopierar jag min dsreda när det inte längre finns disketter?
Den säkerhetskopiering som finns inbyggd i gamla dsreda använder sig av disketter för säkerhetskopiering. Vi rekommenderar inte längre att man tar en särskild säkerhetskopia för dsreda utan se till att den mapp som innehåller dsreda, vanligtvis c:\dsreda\, ingår i den vanliga backup som du tar på datorn.

Jag får ingen fråga om att lägga till ett nytt år i bokföringen.
Gamla dsreda klarar bara av att ha 10 år sparade, har du fler måste du radera det äldsta året innan du kan lägga till ett nytt. Funktionen för att radera ett år hittar du under funktioner ”Bläddra” i inloggningsdialogen.

Det går inte att skriva ut en momsrapport för det larmar på att det inte finns några verifikationer.
Troligen har du missat att svara JA på frågan om du vill byta period vid registreringen av verifikationer. Starta registreringsbilden för verifikationer, öka periodsiffran och tryck ENTER. Svara sen JA på frågan om du vill byta period. Stäng registreringsbilden och skriv ut momsrapporten.