Gott Nytt 2019

Nu lämnar vi 2018 bakom oss och siktar framåt. Förra året har dsreda växt både i antal funktioner och användare och det tycker vi är roligt. Men vi är inte nöjda där utan har en massa nyheter på gång som vi kommer erbjuda er under året.

Just nu i början av året har vi ett hårt tryck på supporten och har därför sammanställt lite information över vanliga funderingar och åtgärder i samband med årsskiftet.

Löner

Till dsreda löner har vi tagit fram en uppdatering med aktuella redovisningar och beräkningar.

Har ni våran drifttjänst har ni alltid den senaste versionen, annars kommer ni att få en fråga om att uppdatera när ni startar programmet. Uppdateringen börjar att rullas ut under vecka v2-2019, uppdateringen sker utifrån vilket serienummer ni har.

Som ni kommer ihåg från tidigare skapas bara en fil för redovisning av kontrolluppgiften vilket underlättar uppladdningen på skatteverket.se
Samtidigt som filen skapas genereras en utskrift där det framgår sökvägen till filen, kontrollera filens sökväg så ni laddar upp rätt fil till Skatteverket.

Information om hur ni laddar upp filen finns på skatteverkets webbplats.

När ni senare i år ska redovisa arbetsgivaravgifter ska ni göra detta på individnivå (AGI). Skatteverket har öppnat för möjligheten att lämna redovisningar flera gånger i månaden men vi tycker det räcker att ni gör som tidigare, en gång för varje månad, och det är den funktionen vi byggt in i dsreda. Men eftersom allt nu redovisas löpande varje månad till skatteverket så blir det nu mycket krångligare om man fått något fel vid en utbetalning. Så var nu extra noggrann att ni har allt rätt när ni gör utbetalningarna. Kraven på vad som ska ingå på lönespecifikationen har också ändrats, kontrollera så att ni verkligen har fått det nya utseendet på utskriften. Detta är speciellt viktigt om ni tidigare har haft en anpassas lönespecifikation.

Mer information om AGI hittar ni på skatteverkets webbplats.

Nummerserier

Om ni använder nummerserier med året först vill ni säkert uppdatera dessa. Det gör ni i inställningarna under start. Tänk på att ange senast använda nummer tex: 19000

Läs mer och se exempel på vår webbplats http://www.dsreda.se/support/anpassa/hur-andrar-jag-vilka-nummer-dsreda-foreslar/

Lägga till ett räkenskapsår

Innan du kan registrera/importera några verifikationer på det nya året måste du kan lägga till ett nytt räkenskapsår. Det är inga problem att göra detta innan du är klar med det gamla, det är bara att föra över IB igen när du är klar. dsreda stoppar in verifikationerna i rätt år utifrån bokföringsdatumet så var noggrann att skriva in rätt datum. http://www.dsreda.se/support/bokforing/hur-lagger-jag-till-ett-nytt-rakenskapsar/

Uppdateringar dsreda

Vi har under året jobbat vidare med att få in fler funktioner programmet men även med att justera de som finns så att det är liknande upplägg, knappar och genvägar i alla bilder. För att på ett ”GDPR-säkert” sätt skicka rapporter med integritetskänslig information har vi tagit fram en ny tjänst dokument.dsreda.se dit ni kan skicka tex lönespecifikationer som den anställde sedan kan logga in och läsa.

Fjärrapplikation

Att köra dsreda som fjärrapplikation blir allt mer populärt bland våra kunder, gamla som nya. Vi sköter drift, uppdateringar, backup mm och på era datorer installeras endast en genväg för att säkra uppkopplingen mot vår miljö. Prisvärt, enkelt och säkert.

Nytt diarieår i Dagny

Kontakta oss för att beställa ett nytt diarieår. Enklast gör ni genom att skicka ett mail till support@resolutor.se
Information om årsrutinerna för Dagny hittar ni här http://www.dsreda.se/support/dagny/byte-av-diariear/

Dags att köpa ny dator?

Vi erbjuder datorer och skrivare från HP till bra priser.

Kontakta oss

Skicka oss ett mail på support@resolutor.se eller ring 0532-66390