Hoppa till innehåll

Uppdatering 16.9

Vi jobbar löpande med att uppdatera, utveckla och förbättra dsreda. Versionen kommer att börja rullas ut torsdagen den 29 oktober, först ut blir våra kunder med driftsavtal.

Nu har vi uppdaterat våra utvecklingsverktyg och 16.9 är den första versionen som skapats med dessa.
Uppdateringen gör vi för att hänga med i utvecklingen och för att kunna ta del av buggfixar och uppdateringar av de komponenter som vi använder oss av.

För er användare kommer dsreda att nu ha ett lite annat utseende, det är i menyer och fönster/flik hanteringen som uppdateringen märks mest. Menyn överst i programmet med de olika modulerna finns kvar men där det tidigare har hoppat runt i den övre menyn har nu varje fönster en egen meny. Denna består av bara en rad så vissa ikoner har blivit mindre än i tidigare versioner. Ändringen gör att dsreda bättre följer de rekommendationer som finns samt att vi kommer runt vissa problem som den tidigare menyhanteringen förde med sig.
Vi har bytt leverantör av ikoner så det ska passa för flera skärmar och teman, de har även ett ”plattare” och färglösare utseende.

dsreda 16.9.1

dsreda 16.9.1

En stor nyhet som är att fönsterläget nu är borta och flikarna har blivit anpassningsbara. Tidigare radades nya fönster upp i en lång fliklista men i och med uppdateringen kan ni själva styra över flikarna, dess placering och storlekar. Genom att dra flikarna kan ni dela skärmen till flera fönster, ni kan även låta fönstren ”flyta” som tidigare fast nu även utanför själva dsreda.

Fönster utanför dsreda

Fönster utanför dsreda

Använda fönster och flikar