Hoppa till innehåll

Nya regler för att lämna arbetsgivardeklaration

De nya reglerna innebär att du som arbetsgivare ska lämna uppgifter om lön och skatter på individnivå varje månad via arbetsgivardeklarationen istället för årliga kontrolluppgifter.

Detta gör du elektroniskt via en fil med samtliga uppgifter överförs till skatteverket via en e-tjänst på ”Mina sidor” hos Skatteverket.

Du är skyldig att informera den anställde senast den dag då arbetsgivardeklarationen ska ha kommit in till Skatteverket vilka uppgifter du redovisat. Därför har vi uppdaterat lönespecifikationen så att den innehåller dessa uppgifter.

Funktionen för att skapa filen hittar du under ”Utskrifter-Redovisningar”, den heter AGI-fil och välj 1 i antal för att skapa en fil. Kontrollera filens sökväg och namn längst ner i mitten av dialogen. Det är denna fil du senare ska ladda upp till Skatteverket.
Det spelar ingen roll om du startar utskriften på skärmen eller på skrivaren för filens skull.

Genväg till tjänsten på skatteverket.

Om du vid ett senare tillfälle upptäcker ett fel i en period är det nu viktigt att du rättar och lämnar en ny uppgift för perioden. Det är viktigt att tänka på hur redovisade uppgifter påverkas vid en rättning.